Ajankohtaista

 

 

Teollisuusliiton hallituksen kuulumisia 18.10.2019

Teollisuusliiton hallitus käsitteli edellisessä kokouksessaan meneillään olevia työehtosopimusneuvotteluja. Liiton kaikilla neljällä sektorilla neuvotellaan parhaillaan uusista sopimuksista. Teollisuusliiton sopimuksista päättyvät tämän kuun lopussa teknologiateollisuuden, malmikaivosten, pelti- ja teollisuuseristysalan, puolustusministeriön, autokaupan kauppa- ja korjaamoalan, jalometallialan sekä huollon ja kunnossapidon sopimukset. Teollisuusliiton hallitus kävi pitkän ja perusteellisen keskustelun neuvottelutilanteesta.

Kirjatyöntekijöitä koskeva media- ja painoalan työehtosopimus on voimassa 31.1.2020 asti ja sen jälkeen on optiovuosimahdollisuus, jolloin voimassaoloaika pitenee vuodella. Neuvottelut aloitetaan marraskuussa.

Teollisuusliiton lehti Tekijä on mieluisaa luettavaa. Tekijän kesäkuussa toteutettu lukijatutkimus osoittaa, että lehti on verrattain lyhyen ilmestymisensä aikana saavuttanut vankan jalansijan jäsenten ja luottamushenkilöiden keskuudessa. Hieman yli 91 prosenttia jäsenistä ja 95 prosenttia luottamusmiehistä arvioi Tekijän jutut kokonaan tai osittain kiinnostaviksi. Viisi kiinnostavinta aihepiiriä ovat työpaikkajutut ja haastattelut, työehtoja koskevat asiat, liiton kannanotot ja päätökset, alueelliset aiheet ja työaikakysymykset. Niistä kiinnostuneiden osuus vaihteli 57 ja 74 prosentin välillä. Vähiten kiinnostavat aihepiirit olivat tasa-arvo, muiden maiden teollisuustyöläiset, kansainvälinen ammattiyhdistystoiminta sekä sarjakuva ja pulmat.

 

Käy lukemassa myös:

www.teollisuusliitto.fi

www.oulunseuturyhma.net